آخرین اخبار

توافق ایران با چین برای بازگرداندن ۲۰ میلیارد دلار دارایی‌های نفتی

اقتصادنیوز: نیم قرن با اقتصاد ایران روایتی است از تحولات، شخصیت‌ها و شاخص‌های اقتصاد ایران و موضوعاتی که به نوعی با اقتصاد ایران ارتباط پیدا می‌کنند.شرایط فعلی اقتصادی ارتباط مستقیمی با گذشته آن دارد.

اشتراک گذاری
12 آبان 1401
کد مطلب : 3746

ما در این بخش تلاش داریم اخبار و گزارش‌های اقتصادی را به گونه‌ای به تصویر بکشیم تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.« اقتصادنیوز » از آبان ۱۳۹۹ هر روز اقدام به انتشار اخبار و گزارش‌های اقتصادی همان روز سال‌های ۱۳۵۰، ۱۳۶۰، ۱۳۷۰، ۱۳۸۰ و ۱۳۹۰ کرد.

پارسال نیز هر روز در بخش «نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار همان روز در سال‌های اول هر دهه در نیم قرن گذشته را منتشر کردیم.در ابتدای قرن پانزدهم با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سال‌های ۱۳۵۲، ۱۳۶۲، ۱۳۷۲، ۱۳۸۲ و ۱۳۹۲ تقدیم مخاطبان می‌شود.

۱۲ آبان ۱۳۵۲؛ قیمت کالاهای پرمصرف فروشگاه‌های بزرگ به اول خرداد برمی‌گردد

اواسط هفته گذشته وزارت اقتصاد به اتاق ایران (اتاق بازرگانی و صنایع) اعلام کرد، چون حسب الامر ملوکانه مقرر است قیمت فروش کالاها در فروشگاه های بزرگ با نظارت و مسوولیت اتاق ایران تعیین شود، لازم است که در این مورد اقدام فوری به عمل آید.

کلیه مدیران فروشگاه های بزرگ نرخ کالاهای پرمصرف اعم از مواد خوراکی یا پوشاکی را به نرخ اول خردادماه ۱۳۵۲ و در بعضی از اقلام به کمتر از نرخ مذکور کاهش دادند.

از طرف کلیه فروشگاه های بزرگ نسبت به کالاهای مورد توافق به طور هماهنگ یکسان نرخ تعیین و اعلام شد.

اتاق به منظور حذف دسته های واسطه و تسهیل و تسریع تحویل کالاها از واحدهای تولیدی به فروشگاه‌ها اقدام خواهد کرد.

فروشگاه های بزرگ در جهت بهتر اجرا شدن اوامر ملوکانه همکاری و هماهنگی کامل خواهند داشت.

به منظور برقراری روش های صحیح همکاری و هماهنگی گروه فروشگاه های بزرگ عضو اتاق ایران باید هرچه زودتر اتحادیه مانند سایر اتحادیه های بازرگانی به اتاق ایران وابسته خواهد بود.

نام فروشگاه هایی که تابع این تصمیمات هستند و نرخ های اتاق از طریق وسایل ارتباط جمعی به اطلاع می‌رسد.

۱۲ آبان ۱۳۸۲؛ سیم کارت موبایل ۱۴۶ هزار تومان

مدیر پروژه شبکه دوم تلفن همراه کشور اعلام کرد: برنده مناقصه اپراتور دوم تلفن همراه کشور در ۱۲ بهمن همزمان با دهه فجر تعیین و اعلام خواهد شد.

«معصوم فردین» گفت: برنده شبکه دوم تلفن همراه پس از صدور مجوز، ۹ ماه فرصت خواهد داشت تا سیم کارتها را با قیمت ۱۵۰ یورو (معادل ۱۴۶ هزار تومان) و در زمان کمتر از ۳ روز واگذار کند.

به گفته وی، باید ۲۰ درصد سرمایه اپراتور ایرانی، ۲۰ درصد آن مربوط به اپراتور و ۶۰ درصد آن متعلق به سایر شرکت‌های خارجی و داخلی باشد.

قائم‌مقام تحقیقات وزارت پست، تلگراف و تلفن گفت: در ۸ ماه گذشته طی ۱۶ جلسه کمیسیون ماده ۲، برای نهایی شدن مستندات مزایده تشکیل جلسه داد و در آخرین جلسه تصمیم گرفته شد که بازاریابی پروژه در ژنو انجام شود.

وی با بیان اینکه شرایط تعیین شده برای شرکت برنده در صورت ارائه نکردن کیفیت‌های در نظر گرفته دشوار و شامل پرداخت هزینه‌های سنگین است، افزود: شرکت بنده با پرداخت ۳۰۰ میلیون یورو به خزانه دولت، کار خود را آغاز خواهد کرد.

پردیس از پروژه شبکه دوم تلفن همراه کشور به عنوان بزرگ‌ترین پروژه ملی یاد کرد و گفت: وزارتخانه در نیمه اول سال ۸۱ تصمیم به گرفتن مشاور خارجی گرفته است.

به گفته وی طی برگزاری مناقصه‌ها شرکت فرانسوی «بی ان پی پارابس» از میان پنج شرکت بین المللی به عنوان مشاور پروژه انتخاب شد.

به گفته مدیر پروژه شبکه دوم تلفن همراه، برنده این مناقصه پس از بررسی‌های لازم در ۱۲ بهمن امسال اعلام خواهد شد و شرکت برنده باید ۳۰۰ میلیون یورو را به خزانه دولت واریز کند.

سرقفلی کارگزاری در بورس تهران به «یک میلیارد تومان» رسید

سرقفلی یک باب شرکت کارگزاری در بورس اوراق بهادار تهران در تازه‌ترین تغییر و تحولات بازار به یک میلیارد تومان رسید.

در جریان تازه‌ترین پیشنهادهای ارائه‌شده برای خرید و فروش سهام یک شرکت کارگزاری در بورس اوراق بهادار تهران حدود یک دهم این میزان یعنی ۱۰۰ میلیون تومان است.

برآوردهای اولیه متقاضیان خرید سهام این شرکت کارگزاری حاکی است، سرمایه‌گذاری صورت‌گرفته حداکثر ظرف ۹ ماه تا یک سال بازخواهد گشت.

این گزارش حاکی است در حال حاضر فعالیت کارگزاری در بورس اوراق بهادار تهران به طور کاملا انحصاری در اختیار ۵۶ شرکت کارگزاری رسمی قرار گرفته است.

این تعداد شرکت کارگزاری فقط طی ۷ ماه نخست امسال در مجموع حدود ۲۰ میلیارد تومان از محل دادوستد سهام درآمد کسب کردند.

گزارش‌های دریافتی نشان می دهد، درآمد شرکت های کارگزاری فعال در بورس تهران در نیمه نخست امسال به طور متوسط ۴۰۰ میلیون تومان بوده است، با توجه به رونق بیشتر بازار در نیمه دوم سال پیش بینی می شود میانگین درآمد هر شرکت کارگزاری رسمی در بورس تهران تا پایان سال ۸۲ به رقمی معادل یک میلیارد تومان بالغ شود.

واگن‌های ایرانی در شبکه ریلی سودان به حرکت افتاد

شرکت راه آهن سودان طی مراسمی با حضور برخی مقامات این کشور و همچنین «حمید بیات» سفیر جمهوری اسلامی ایران در خارطوم بهره برداری از ۶۰ واگن قطار ساخت ایران را آغاز کرد.

در این مراسم «حسن موسی شیخ الصافی»، وزیر راه و ترابری سودان گفت: پیشرفت های صنعت حمل و نقل ایران از نظر متخصصان سودانی مورد تایید و قابل ستایش است.

وی خواستار تداوم و گسترش روابط دو کشور ایران و سودان در زمینه های مختلف به ویژه حمل و نقل شد.

این واگن ها از سوی شرکت ایرانی «بارز» برای سودان طراحی و ساخته شد و براساس قرارداد، شرکت یادشده باید در مجموع ۱۸۰ واگن قطار به ارزش ۱۰ میلیون دلار به شرکت راه آهن سودان تحویل دهد.

مدیر شرکت «بارز» افزود: ۱۲۰ واگن باقیمانده ساخت این شرکت توسط کشتی از ایران به مقصد سودان بارگیری شده و ظرف چند روز آینده به این کشور خواهد رسید.

۱۲ آبان ۱۳۹۲؛ توافق ایران با چین برای بازگرداندن ۲۰ میلیارد دلار دارایی‌های نفتی

براساس توافق انجام‌گرفته میان تهران و پکن، ۲۰ میلیارد دلار از دارایی‌های نفتی ایران که به دلیل «تحریم‌ها» در چین بلوکه شده بود، به صورت گشایش اعتبار اسنادی (فاینانس) بازگردانده خواهد شد. این توافق پس از سفر علی لاریجانی، رئیس مجلس به چین انجام می‌شود.

حسن سبحانی‌نیا، رئیس گروه دوستی پارلمان ایران و چین در این باره گفت که «در دیدارهایی که این هیات با رئیس‌جمهور، رئیس شورای عالی امنیت ملی و رئیس کنگره خلق چین داشته، قرار شده چینی‌ها به ازای پول بلوکه‌شده نفتی ایران در این کشور، حدود ۲۰ میلیارد فاینانس (اعتبار خارجی) در ایران سرمایه‌گذاری کنند.» ضمن اینکه «قرار شده چینی‌ها این مبلغ را در قالب طرح‌های عمرانی در ایران اجرا کنند و البته این طرح‌ها به‌صورت مشترک انجام می‌شود.»

پیش‌تر محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت گفته بود: «۲۲ میلیارد یورو از پول‌ ما در چین مانده است. او این موضوع را در روز نخست سفر رئیس به چین و در صحن علنی مجلس طرح کرده بود.»

چین بزرگ‌ترین مشتری نفت خام، میعانات گازی، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی و پلیمری ایران است؛ اما به دلیل شدت گرفتن تحریم‌های بانکی و مالی مدعی است که قادر به پرداخت پول ایران همانند پیش از تصویب تحریم‌ها نیست.

چین به عنوان بزرگ‌ترین مشتری نفت ایران، در ۹ ماه نخست سال جاری میلادی، اندکی بیش از ۱۶ میلیون تن نفت خام (به طور متوسط ۴۲۸ هزار و ۱۶۰ بشکه در روز) از ایران خریده است.

براساس این گزارش‌ها این میزان، نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از یک درصد افزایش داشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + 17 =